Digitale Begeleiding

Bij OOK bieden we digitale begeleiding aan mensen met autisme of hun omgeving.

NIEUWE CLIENT AANMELDEN

Digitale begeleiding

Digitale begeleiding is begeleiding op afstand door middel van (beeld)bellen. Dit doen onze begeleiders via MS Teams, of telefonisch. De techniek is simpel, kennis en ervaring is niet nodig.

Digitale begeleiding is een vast onderdeel van onze werkwijze. In het zorgplan maken we afspraken over de inzet van digitale begeleiding. Digitale begeleiding kan als aparte dienst ingezet worden (bijvoorbeeld bij ouderbegeleiding), maar wordt ook ingezet naast fysieke (specialistische) individuele begeleiding.

Digitale begeleiding is van grote meerwaarde bij hulpvragen waar veelvuldig kort contact nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de controle van de persoonlijke hygiëne (“ben je al aangekleed?”), controle van taken (“zat er post in de brievenbus vandaag?”) of opvolging van persoonlijke afspraken (“Ik zag dat je jouw 3 talenten gemaild hebt, ik heb een nieuwe opdracht voor je”).

Daarnaast werken wij graag met de app 'MijnEigenPlan' voor doelen op het vlak van zelfredzaamheid en regie (zie ook MijnEigenPlan.nl).

Digitale begeleiding biedt ook uitkomst op momenten dat contact met andere betrokkenen nodig is, bijvoorbeeld een leerkracht of behandelaar. Via digitaal contact houden we de lijnen kort.

Stichting OOK Begeleiding
Nieuwendijk 13
5664 HA  Geldrop

(040) 285 7868
op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur
info.geldrop@ookbegeleiding.nl
AGB-code: 73732954

Button Facebook   Button Twitter   Button LinkedIn

Logo Lijn 64